Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek" ifadelerini kullandı.

Sputnik V aşısı Türkiye'de bu tesiste üretilecek: İlk kez görüntülendi

Rusların geliştirdiği Sputnik V aşısının Türkiye'de üretileceği CinnaGen İlaç tesisleri ilk kez görüntülendi. Aşının önümüzdeki günlerde deneme üretimine başlanacak, ilk numuneleri hem Rusya hem de Türkiye tarafı inceleyecek. Yaza doğru yüksek hacimli üretimlere geçilecek. CinnaGen İlaç CEO'su Ferhat Farsi, Çerkezköy'de 30 milyon Euro yatırımla kansere karşı biyoteknolojik ürünler geliştirmek amacıyla kurdukları tesiste Uğur Şahin'in ile benzer bir kaderi paylaştıklarını anlatarak, “Kansere karşı monoklonar antikorlar geliştirmek için bu yatırımı yaptık. Ama pandemi müsibeti, bu yüksek teknolojili alt yapıyı, aşı üretimine kanalize etmemize neden oldu. Bu aşıyı A'dan Z'ye Türkiye'de üretecek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER