SMA ilaçlarını SGK karşılayacak: Uygun test zorunluluğu kaldırıldı

SMA hastalarının ilaç giderlerini SGK karşılayacak. Resmi Gazete’nin önceki gün mükerrer sayısında yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile getirilen düzenlemenin ayrıntıları belli oldu.

SMA ilaçlarını SGK karşılayacak: Uygun test zorunluluğu kaldırıldı

SMA hastalarının ilaç giderlerini SGK karşılayacak. Resmi Gazete’nin önceki gün mükerrer sayısında yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile getirilen düzenlemenin ayrıntıları belli oldu.

Buna göre, düzenleme öncesinde SMA hastalarının başlangıç tedavisi sonrasında tedaviye devam edip etmeyeceğinin belirlenmesine yönelik kriterlerin çeşitli testlerle belirlenen skorlamalar üzerinden yapılmasında değişikliğe gidildi.

BU KRİTERLERE DİKKAT

Bu kapsamda, hastaların ve yakınlarının söz konusu testlerin uygulanması açısından, özellikle Kovid-19 salgını döneminde yaşadıkları zorluk ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla, ilaca devam için söz konusu test sonuçlarının uygun olması zorunluluğu kaldırıldı.

SMA Tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçlar, çocuk nörolojisi uzman hekiminin yer aldığı ilk 4 uygulama için 3 ay süreli, sonraki uygulamalar için 4 ay süreli, SGK tarafından belirlenen üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında düzenlenen sağlık kurulu raporuna istinaden “Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu” tarafından verilecek.

AYRI AYRI REÇETE EDİLECEK

“İlaç kullanım onayı” ile SGK’nin belirleyeceği üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında çocuk nörolojisi uzman hekimi tarafından her bir uygulama için ilaç ayrı ayrı reçete edilecek. “İlaç kullanım onayı”nın ilk 4 uygulama için tek seferde ve sonraki her bir uygulama için ise ayrı ayrı verilmesi halinde ilaç bedeli SGK tarafından karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER