Ak Parti'li milletvekili "Şeriat bizim hukukumuzdur"

AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünden "Şeriat bizim hukukumuzdur." ifadelerini kullandı. Aydoğdu'nun sözlerine her zaman ki CHP sıralarından tepkiler yükseldi.

Ak Parti'li milletvekili  "Şeriat bizim hukukumuzdur"

Aydın, 2021 bütçesi görüşmeleri sırasında Meclis tutanaklarına da yansıyan açıklamalarında, "Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir." ifadelerini kullandı.

"ŞERİAT BİZİM HUKUKUMUZDUR"

- Cengiz Aydoğdu,

 Bu itibarla devletin aklı, fikri, dimağı, idarenin kalitesini tayin edecek olan hukuk personelinin yetiştirilmesi, hukuk nosyonunun verilmesi, bunun için bütün malzeme bizim tarihimizde mevcuttur. Bizim tarihimizde -sadece bir anekdot olarak aktarayım- hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır.

Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur. Bu itibarla klasik idaremizde hukukun üstünlüğü fikrini Türk milletinin ortaya koyduğu şekliyle,Avrupa’nın bugün hukuk devleti nosyonu Almanya’da ortaya çıkmıştır ama- bizim icra ettiğimiz hukukun üstünlüğü idealini onlar hayal dahi edemezler. 

Hürmetlerimi arz ediyorum. Adaletin icrasında vasata tahammül edilemez. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun.

Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mesut eke
Mesut eke - 3 yıl Önce

Bursa

SIRADAKİ HABER