Rus medyasının paylaştığı görüntüler için Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus medyasının paylaştığı görüntüler için, "Bazıları art niyetli çıkarımlar yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez." dedi.

Rus medyasının paylaştığı görüntüler için Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan uçakta Erdoğan'a Rus medyasının paylaştığı görüntüleri sordu ve "Rus medyasının sizin Putin’i beklerken olduğu iddia edilen bazı görüntülerinizi yayınlamasına ne diyorsunuz? Türk-Rus ilişkilerine zarar veriyor mu Rus medyası?" dedi.

İLİŞKİLERİMİZ MANİPÜLASYONLARA FEDA EDİLEMEZ

Erdoğan Hakan'ın sorusuna şöyle cevap verdi;

"Her ülkenin medyasında maalesef bu tür fevri örnekler yer alabiliyor. Ancak Türkiye ve Rusya ilişkileri bu tür medyatik manipülasyonlara kurban edilemez. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bütün muhataplarıyla görüştüler. Herhangi bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını, kendilerinin de bu tutumdan ciddi manada rahatsız olduklarını ifade ettiler.


ART NİYETLİ ÇIKARIMLAR YAPIYORLAR

Rutin bir sürecin bile birilerince manipüle edilerek farklı noktalara çekilmeye çalışılması buradaki kötü niyeti gösteriyor aslında. Nitekim bizim medyaya görüntü vereceğimiz Putin’in çalışma ofisi bir uçta, biz ise öbür uçtan geliyoruz. O bu uçtan çıkana kadar, biz de bulunduğumuz yerden çıkana kadar buluşma noktası gibi orta noktada buluşuyoruz. Bazıları da buradan art niyetli çıkarımlar yapmaya çalışıyorlar. Sayın Putin bizi arabaya kadar uğurladı. Tabi niyet kötü olunca bunu yazmıyorlar, göstermiyorlar."

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER