Android kullanıcılarını üzecek değişim! Bu özellik kaldırılıyor

Android kullanıcılarının en çok kullandığı özelliklerden olan kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliği Android 11'in final sürümünde yer almayacak.

Android kullanıcılarını üzecek değişim! Bu özellik kaldırılıyor

Uzun zamandır merakla beklenen Google'ın yeni işletim sistemi Android 11'in detayları ortaya çıkmaya başladı. Birçok yeni özelliğin geleceği sürümde kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerden olan kaydırarak ekran görüntüsü olma özelliği final sürümünde yer almayacak.

MÜHENDİS AÇIKLADI

Android 11'i geliştiren mühendislik takımında yer alan Dan Sandler, Reddit üzerinden yaptığı bir paylaşımla birlikte, Android 11'in beta sürümlerinde yer alan ekran kaydırarak ekran görüntüsü alma özelliğinin Android 11 final sürümünde olmayacağını açıkladı.

YENİ ÖZELLİKLER GELİYOR

Android 11 Beta sürümü, ABD'de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenmişti. 10 Haziran'da Google Blog'da yayınlanan paylaşımla birlikte Android 11 Beta sürümü yayınlandı. Yeni işletim sisteminde öne çıkan özelliklerden bazıları; yenilenmiş bildirim çubuğu, yeni bir güç menüsü ve birçok küçük yeni ayar eklendi.

Android 11 Beta ile gelen bir diğer yeni özellik ise Bubbles oldu. Bu özellik, uygulamalarda işlerinizi hallederken, mesajlaşma uygulamaları arasında geçiş yapmadan yanıt vermeye olanak sağlıyor.

AKILLI CİHAZLAR KONTROL EDİLECEK

Tüm bunların yanı sıra, Android 11 Beta yüklü telefonların güç düğmesine uzun süre basılı tutulduğunda, telefon ile akıllı cihazların kontrol edilmesi sağlanıyor. Tek tuşla hızlı erişim sağlayan yeni arayüz, akıllı cihazlar arasında daha kolay bir şekilde geçiş yapmayı mümkün kılıyor. Aynı zamanda, ses ve video içeriklerinin oynatıldığı cihazlar arasında (TV, hoparlör vb.) da kolaylık sağlanacak.

GÜVENLİK KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER

Android 11 Beta, güvenlik konusunda da yeni gelişmelerle karşımıza çıktı. Artık güvenlik iznini verdiğiniz bir uygulamayı uzun süre kullanmadığınız zaman, ayarlarınız sıfırlanıyor ve tekrar açtığınız zaman tekrar onay vermek zorunda kalıyorsunuz.

haberler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER