WhatsApp'ta veri sızıntısı iddiası: 487 milyonun numarası satışa çıktı

Bir kişi yaklaşık 487 milyon WhatsApp kullanıcısının güncel telefon numarasını bir paket halinde “Deep web”te satışa çıkardı. Satışı yapılan dosyada 32 milyondan fazla ABD‘li kullanıcı kaydı bulunuyor.

WhatsApp'ta veri sızıntısı iddiası: 487 milyonun numarası satışa çıktı

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformlarından biri. WhatsApp bu sefer tam 84 farklı ülkedeki kullanıcıları ilgilendiren bir sızıntı ile gündemde. Ortaya çıktığı üzere bir kişi yaklaşık 487 milyon WhatsApp kullanıcısının güncel telefon numarasını bir paket halinde “Deep web”te satışa çıkardı. Satışı yapılan dosyada 32 milyondan fazla ABD‘li kullanıcı kaydı bulunuyor.

Aynı zamanda Mısır (45 milyon), İtalya (35 milyon), Suudi Arabistan (29 milyon), Fransa (20 milyon) ve Türkiye (20 milyon) merkezli kişilere ait telefon numaraları da satışta bulunuyor. Satışa çıkarılan veri setinde ayrıca yaklaşık 10 milyon Rusya ve 11 milyondan fazla İngiltere vatandaşının telefon numarasının bulunduğu da aktarılıyor. Bu telefon numaraları tahmin edebileceğiniz üzere dolandırıcılık faaliyetleri için kullanılıyor. Bu açıdan WhatsApp’ta tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara ve mesajlara çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Baran Dergisi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER