Yerli otomobilin motor ve pil üreticisi belli oldu!

27 Aralık 2019’da tanıtılan ve Temmuz 2020’de fabrikasının temeli atılan yerli otomobil için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılının son çeyreğinde üretim hattından inmesi yani yollara çıkması beklenen otomobil için Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Gürcan Karakaş‘tan kritik bir açıklama geldi. HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Karakaş ile yaptığı görüşmenin ikinci bölümünü yayınladı. Bu bölümün yayınlanması ile yerli otomobil motoru ve bataryası hakkında merak edilen detay ortaya çıktı. Karakaş açıklamasında yerli otomobilin motorunun şimdilik Bosch firmasından alınacağını, bataryasının ise yerli olacağını belirtiyor. Aslında motor üretici ilk kez duyurulmadı.

Yerli otomobilin motor ve pil üreticisi belli oldu!

Yerli otomobil motoru Bosch tarafından üretilecek!

Ocak ayında  motor için Alman Bosch firması ile görüşüldüğü açıklanmış ve hatta bu duruma tepki gösterilmişti. Karakaş bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Ölçek ekonomisi. Beni Bosch’dan motor almakla suçladınız. Beni suçlayın, kızın hatta sövün ama burada çalışan bunca arkadaşıma haksızlık etmeyin. Tek ricam budur. Motor konusu önemli. 400 kg batarya paketi ve bir ya da iki motor. Belki bazı modellerde daha da fazla.

Burada bir toplamdan söz ediyoruz. Elektrik motoru, redüktörleri, bağlantıları. Bir bütün. Yapılabilir mi? Tabi iki yapılır. Ama Bosch bunu herkesten daha iyi yapıyor. Bizim üretim ölçeğimizde yapmaktansa almak daha iyi. Biz birkaç yüz binlik üretimlerle başlamıyoruz ki! Birkaç binle başlıyoruz.

Yükselecek ama başlangıçta binli rakamlar. Bu motoru üretmenin mantığı yok. Almak her açıdan daha verimli. Ha, sayılar artar üretmek daha iyi olur o ayrı mesele. Ama her şeyi de açık açık konuşamayız zaten bugünden. Sonuçta bu bir iş, Ticari meseleler var. Bugün Bosch’tan almak daha mantıklı. “

Yerli otomobilin pili yerli olacak!

Batarya yerli olacak. Türkiye’de üretilecek. Bizim Gemlik’teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya peketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz. Bu kadarını söyleyeyim. Çok da detaya girmeyelim. Bakın bu kata çıkan ilk sivilsiniz. O kadar koruyoruz sırlarımızı”

TOGG yerli otomobil fiyatı açıklandı mı? Yerli arabanın fiyatı ne ...

Kaynak:shiftdelete.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER