Kam ağacı nedir? Kam ağacı efsaneleri!

Kam ağacı asla ölmeyen bir ağaçtır. Yakamazsınız çünkü yanmaz. Tek bir şekilde ölür...

Kam ağacı nedir? Kam ağacı efsaneleri!

Kam ağacı Bağdat’ta Altahra Kasabası’nda yetişir. Altahra denilen yer Hz. Adem babamızla Hz. Havva anamızın cennetten elmayı yedikten sonra kovulup Dünya’ya geldikleri ilk yerdir. Altahra-ül’cem anlamı sonsuz uyku demektir. Bu insanlığın hakikatle ilişkilerinin kesildiği anlamına gelir. Hz. Adem burada ilk evini yapmıştır. Evi yaparken kam ağacı kullanmıştır.

Kam ağacı asla ölmeyen bir ağaçtır. Yakamazsınız çünkü yanmaz. Tek bir şekilde ölür. Eğer kam ağacının yanına kendisinden daha büyük bir şey dikerseniz, (diktiğiniz şey bina, ağaç veya herhangi bir şey olabilir) onu geçmek için hızla büyümeye çalışır ve geçemezse gücü tükenip ölür.

Aslında efsane olması Hz.Adem’in ev yaparken kam ağacı kullanmasından başlar. Çünkü Hz.Adem’in ev yaparken kam ağacını seçmesinin tesadüf olmadığına inanılır. Bu yüzden imparatorlukların tahtları kam ağacından yapılmıştır. İnsanın ölümlü, kam ağacının yani imparatorluğun ölümsüz olduğu vurgulanması içindir. Büyük İskender’in tahtı kam ağacındandır. Aslan yürekli Richard’ın kabzası kam ağacındandır. Hatta Hitler’in dolma kalemi bile ondan yapılmıştır.

İstanbul’un fethi sırasında kam ağacının önemi nedir?

Efsaneye göre Napolyon Mısır seferine çıkma nedeni İssac Christian Novak’tır. Çünkü Macar asıllı Novak bir kimyagerdir. Ölümsüzlükle ilgili bir kitap yazmıştır. Fakat kilise Novak’ı yakarak öldürmeye çalışmışlardır. Ama Novak ölmemiştir. Bağdat’a kaçmış ve burada kam ağaçlarını bulmuştur. Novak Macar asıllı olan Urban’ın ustasıdır aynı zamanda. Novak kendisini yakan kiliseden nefret ettiği için İstanbul’un düşmesini ister ve Urbanla yazışmaya başlar. Ona kam ağaçlarını anlatır. Bunun üzerine Urban tonlarca kam ağacı getirir ve bunlardan İstanbul’un fethi sırasında kullanılacak 14 tane büyük top hazırlar.Bu toplar kullanıldıktan sonra bir daha bulunamamıştır. Daha sonra Novak müslüman olduğunu söylemiştir ama olmamıştır. Sadece göze batmak istememiştir. Çünkü ağaçların bulunduğu arazileri satın alıp kam ağaçlarının hepsini kesiyordu. Bir süre sonra halkın gözüne batınca sürgün edildi.

Novak ağaçları ne yapıyordu ?

Novak ağaçları kesiyordu çünkü yiyordu. Yemekten maksat normal yemek değil. 25 metrelik bir ağaçtan 22 gram öz çıkarıyordu. Yediği ağaçlar sayesinde Novak hızla gençleşmeye başladı. Beyruta gitti. Dönemin Fransa kralına gidip ölümsüzlüğü vadetmiştir. Ama karşılığında kilisenin komple yok olmasını ister. Fransa kralı bu olay üzerine Novak’ı yakalamaya karar verir.Ama yakalayamazlar ve Novak sırra kadem basar.

Bu sırra ulaşan insanlar yaşıyor mudur?

Adolf Hitler’in ölümü bilindiği üzere intihardır. Daha sonra ise cesedi yakılmıştır. Adolf Hitler’in kalemi ise kam ağacındandır. Adolf Hitler bu sırra ulaşmış ve kam ağacının yanmadığını biliyorsa o da hayatta olabilir mi?

Aynı şekilde Büyük İskender ve Napolyon hatta Aslan Yürekli Richard yaşıyor olabilir mi?

Peki şuanda Novak yaşıyor mudur? Ölümsüzlüğü bulmuş mudur? Bana göre Kur’an’da belirtildiği üzere her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Ama Novak şuan hayatta olabilir mi? Bu bir sır olarak kalacak…

sonhaberler

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2020, 23:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Samet Gündoğdu
Samet Gündoğdu - 2 yıl Önce

Ölümsüzlük yok ama uzun süre yaşama var Nuh İbrahim adem aleyselam Hz Süleyman bunların uzun yaşama sırrı olabilir

SIRADAKİ HABER